El dijous 15 d’octubre va tenir lloc la segona jornada de vaga a la qual les treballadores de l’ensenyament públic hem manifestat, com ja ho vam fer el passat dia 9, el nostre rebuig a mantenir una falsa normalitat que el Departament i l’Ajuntament de Barcelona pretenen amagar sota el sobre esforç de docents, educadores, personal de suport i administratiu, amb la seva política d’improvisació i d’infradotació pressupostària.
Milers de treballadores i treballadors dels centres educatius públics hem tornat a fer vaga i a sortir als carrers de diferents territoris malgrat el boicot que el Departament d’Educació manté amb la desinformació als centres. També hem de denunciar el silenciament per part dels grans mitjans de comunicació i la seva absència quasi absoluta a la concentració que ha omplert la Plaça Sant Jaume. El seu boicot, en especial el dels mitjans públics catalans, donen cobertura al govern per amagar a l’opinió pública la situació que s’està vivint a escoles i instituts.
Tot i els mètodes per invisibilitzar la vaga i els serveis mínims abusius decretats, l’aturada de part de les plantilles (desigual segons territoris o etapes) ha fet trontollar el funcionament de l‘activitat diària de molts centres, fet que constata la feblesa d’aquests per afrontar el present curs. Molts centres es troben al límit, atès que no s’han reduït les ràtios ni mantenir la distància de seguretat, una insuficiència de les plantilles que calien per desdoblar grups, la falta de substitucions, moltes de les quals provocades precisament a conseqüència de la pandèmia, la manca d’un permís de conciliació per les educadores bressol en cas de confinament preventiu dels seus infants, l’aparició d’una clàusula sorpresa als contractes de substitució d’educadores bressol on diu que se’ls rescindirà el contracte en cas de confinament o les precàries mesures de seguretat que posen en risc la salut de milers de persones.
Des de CGT continuarem apostant per la continuïtat de les mobilitzacions mentre el conseller d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona no atenguin les reivindicacions necessàries per garantir la salut i la qualitat de l’educació pública. A través de les assemblees de treballadores i de la implicació de tota la comunitat educativa, promourem noves propostes d’accions i aturades per fer tota la pressió possible al carrer i als centres.
Seguim cridant a la resta de sindicats a concretar mobilitzacions unitàries i prou contundents per aconseguir les demandes plantejades i a totes les treballadores de l’educació a participar de les assemblees i mobilitzacions que convocarem pròximament.
Hi tornarem i serem més, moltes més.
CGT CEB-IMEB