PREMSA-TERRITORIS: recull #18GVagaEnsenyament 11]

 PREMSA ALS TERRITORIS
#18GVagaEnsenyament
BARCELONA

La CGT ha decidit mantenir la convocatòria de vaga del professorat del 18 de gener tot i que els altres sindicats no s’hi han sumat i mantenen la jornada de vaga del 9 de febrer. Amb aquesta convocatòria CGT Ensenyament vol exigir que es comencin a revertir les retallades en educació pública. L’aturada del 18 de gener s’ha programat coincidint amb el debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació als pressupostos de la Generalitat i, entre altres coses, reclama el retorn a l’horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 a primària, substitucions de tot el personal des del primer dia, cap tancament d’aules a centres públics i reducció de les ràtios.

La CGT ha fet una crida a les famílies perquè “se sumin a la vaga i no portin els seus fills a l’escola o a l’institu”t i “anima a les entitats i col·lectius preocupats per l’Ensenyament Públic que participin en la concentració” que faran el 18 de gener a les dotze del migdia davant del Parlament de Catalunya.
LLEIDA

ENTREVISTA A MIQUEL GONZÁLEZ (Secretari general CGT Ensenyament) I a ANNA CAMPANERA REIG (Delegada sindical CGT Ensenyament)
 
TARRAGONA

El sindicat de la CGT Ensenyament fa una crida als treballadors d’ensenyament públic a la vaga convocada pel 18 de gener davant del Parlament. El sindicat fa coincidir aquesta jornada a la setmana de debat d’esmenes parcials als pressupostos del 2017 de la Generalitat de Catalunya. Des del sindicat lamenten que aquests pressupostos no s’adeqüin a les necessitats educatives. El sindicat manté aquesta data tot i que a la darrera reunió intersindical es va acordar que la única jornada de vaga es celebraria el 9 de febrer. La delegada de la secció sindical d’Ensenyament de la CGT, Marta Minguella, ha explicat que la data del 9 de febrer és massa tard perquè les decisions sobre les assignacions pressupostàries ja estarien preses.

L’objectiu de la vaga del 18 de gener és revertir les retallades, retornar l’horari lectiu a 18 hores a secundaria i 23 hores a primària, aconseguir les substitucions des del primer dia i reduir 2 hores lectives als majors de 55 anys. El sindicat assegura que des del 2012 s’ha reduït la plantilla docent mentre creix el nombre d’alumnes i el ràtio per classes. Per aquesta raó manifesten que aquesta situació no atorga una educació de qualitat. Des de Tarragona treballen per organitzar accions el mateix 18 de gener i traslladar-se després a Barcelona per fer més pressió.
TARRAGONA DIARI
@delCamp_cat

Els professors es manifestaran a Tarragona en la vaga del gener

Josep M. Llauradó

Un total de 6.767 professors del Camp de Tarragona estan cridats a la vaga els propers 18 de gener i 9 de febrer. La primera, només convocada pel sindicat CGT, comptarà amb una concentració a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament el mateix dia 18 a les vuit del matí, per després anar en autocar fins a les portes del Parlament, tal com van decidir aquest dijous al vespre en assemblea. Allà s’hi estaran debatent les esmenes als pressupostos de la Generalitat i és per això que han decidit convocar la vaga aquest dia i no el 9 de febrer, que és quan s’aprovaran.


I és que malgrat l’increment de vint mil alumnes al territori des de l’any 2012, com en la resta de Catalunya, la reducció de professorat emprenya els sindicats. Es tracta, doncs, d’una vaga «en clau pressupostària» amb reivindicacions «que no són de màxims» tot i que, assenyalen, podrien reclamar l’incompliment de la Llei d’Ensenyament de Catalunya (LEC) que diu que s’ha de dedicar un 6% del PIB a l’ensenyament públic del país, una xifra que actualment es troba en el 2,4%.

Entre les seves reivindicacions hi ha el retorn de l’horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 hores a primària, el cobriment de substitucions des del primer dia o la reducció de ràtios a les aules. Per fer-ho possible serien necessaris sis mil nous docents que, segons la CGT, s’haurien de pagar amb els 55 milions d’euros que van a l’escola concertada. La vaga està convocada només a nivell de professorat de preescolar fins a universitat.