L’objectiu principal d’aquest curs és acompanyar el professorat en el seu procés de canvi envers la coeducació.
El contingut d’aquest curs va destinat a modificar les maneres de procedir androcèntriques i estereotipades de les persones docents i dels centres. No es tracta d’incrementar el treball diari ni els currículums amb nous continguts sinó de canviar les maneres, hàbits i recursos que fem servir a les aules, tenint present la coeducació i, en primer lloc, la diferència sexual i les relacions de poder entre dones i homes.
Podem considerar l’escola com la institució més democràtica i igualitària de la nostra societat, però encara és profundament androcèntrica, en el llenguatge i en currículum (història, art, literatura, ciències…).
Vivim en una societat classista, masclista i patriarcal, tot i que hem de reconèixer que avui, les dones tenim drets legals, que fa pocs anys no teníem, que propugnen la igualtat. Però també sabem que per a què això segui realitat calen correccions que en la pràctica no s’estan implantant de manera prou contundent.
El món ha canviat molt, les dones i el seu fer també; cal que aquest canvi arribi més lluny. En primer lloc respecte el fer de les dones, però també cal un canvi dels homes. La coeducació comporta un valor afegit per a totes les persones perquè té en compte el que cada una porta al món, sigui quin sigui el seu gènere, ideologia o cultura. Per tant, és en la coeducació que s’haurien de focalitzar tots els esforços polítics i socials per aconseguir una formació real i integral i un millor rendiment acadèmic de les futures generacions.