Avui el Departament d’educació ha anunciat el seu enèsim atac a les treballadores i el seu enèsim nyap organitzatiu amb l’avançament de l’inici del pròxim curs lectiu i que pretén que sigui a jornada partida des del començament. Es tracta d’una mesura més encaminada al fet que els centres educatius esdevinguin magatzems d’infants i joves que no pas a incrementar la qualitat educativa.
Tal com s’ha comunicat a les juntes de direccions de centres i personal docent, i ha anunciat el conseller en roda de premsa, les dates d’inici i acabament del curs 2023-2024 són les següents:
Educació bàsica (segon cicle d’infantil, primària i ESO):
- Inici: 6 de setembre
- Acabament: 21 de juny
Estudis postobligatoris (batxillerat, FP i ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny)
- Inici: 12 de setembre
- Acabament: 17 de juny
Resta d’ensenyaments:
- Inici: 18 de setembre
- Acabament: d’acord amb el calendari propi
És especialment greu i irresponsable que es vulgui imposar aquest avançament a jornada completa sabent els problemes que vam tenir al setembre del curs passat amb les temperatures, en aquelles mateixes dates i que poden arribar a suposar un risc per la salut de treballadores i alumnes. Recentment, inspecció de treball va advertir al Departament que no havia pres les mesures necessàries en relació amb la denúncia que vam presentar des de CGT Ensenyament i l’instava a fer-ho. La resposta del Sr Cambray va en la línia, com en altres situacions, de voler empitjorar el problema i, mai millor dit en aquest cas, de voler escalfar encara més l’inici del pròxim curs.
Des de CGT Ensenyament esperem que la resolució per escrit de la inspecció de treball sobre la nostra denúncia en relació amb les temperatures inclogui un pronunciament contrari a l’avançament de l’inici del pròxim curs. Tot i això, davant d’un Departament que només atén a la Fundació Bofill i als interessos electorals d’ERC, haurem de ser els i les treballadores qui ens mobilitzem per aturar aquesta nova imposició.
Des de CGT Ensenyament engegarem pròximament un procés assembleari de debat i consulta sobre com respondre a aquest atac i recuperem altres drets perduts o drets no portats a terme (democràcia als centres, pèrdua de poder adquisitiu, ràtios abusives, estabilització, etc.). Hem de decidir i organitzar, de la forma més ampla possible, com ens mobilitzem incloent les vagues que siguin necessàries en el context d’eleccions municipals i a l’inici d’un pròxim curs que sembla que el Sr Cambray vol que sigui ben calent.
CGT Ensenyament, 30 de març del 2023