Comença un nou curs (24-25), és hora d’organitzar-se!

Bentornades,
esperem que hàgiu gaudit molt de les vacances i agafat forces per a entomar aquest nou curs que se’ns presenta.

Aquests primers dies són per tornar a connectar amb la feina, de treballar molt per engegar un nou curs. Dilluns ja començarem amb el període de familiarització, un període difícil de sostenir emocionalment, sobretot.  Us enviem força i ànims, i us parem la mà per si hi ha quelcom que ens vulgueu fer saber. 

Però com acostuma a passar, comencem el curs amb sorpreses desagradables, us informem d’alguns dels temes que estem a sobre en aquest començament de curs:

  • Modificació de l’horari de, com a mínim, una de les educadores de suport per escola.
    Les persones responsables de l’IMEB segueixen en la línia d’abús de poder i manca de transparència, i amb el nou plec tècnic del servei de suport educatiu tiren pel dret amb la modificació de l’horari d’almenys una de les educadores de suport de cada escola. Fa la sensació que com no van aconseguir canviar l’horari de la complementària tal com pretenien, finalment han aconseguit trobar un nou “pegat” per al despropòsit de les tardes, i ho fa perjudicant de ple a un grup classe, a la seva mestra, i als infants d’aquest, ja que posposa l’entrada de l’educadora de suport una hora perquè després pugui estar donant “suport” a la tarda.
    És evident que saben que existeix una necessitat urgent de cobrir la tarda, som poques professionals per poder atendre els infants, però no volen invertir ni un euro, cal que augmentin una persona a cada centre i que deixin de fer tripijocs amb les professionals precaritzades de les empreses licitades. 
  • Conflicte Fundesplai:
    Abans de vacances les empreses de suport van entrar a concurs i ens hem assabentat que FUNDESPLAI hi segueix, i enguany amb més força.
    Des de CGT, el curs passat. Vam estar acompanyant a treballadores que van entrar en conflicte amb aquesta empresa. Entre altres males praxis van acomiadar a una treballadora, representant de la CGT, per dur a terme la seva tasca sindical, avui dia i gràcies a la lluita ha estat readmesa. Per saber-ne més: https://www.cgtensenyament.cat/paidos-fundesplai-25-anys-explotant-al-jovent-de-sant-cugat/
    Malauradament, no ens sorprèn gens que l’ajuntament permeti que empreses d’aquest tipus guanyin licitacions; el llindar cada cop està més baix i lluny de buscar bones alternatives es venen al “pitjor postor”. Ja ho vam viure amb les companyes de cuina el curs passat. https://www.cgtensenyament.cat/manifest-del-personal-de-cuina-de-les-escoles-bressol-en-lluita/
    Procurarem estar molt pendents de les condicions que ofereix aquesta nova empresa, però com sempre us diem quelcom dubte o neguit que se us generi ens podeu contactar.

Des de CGT ja estem treballant, també, per continuar vetllant pel benestar de les treballadores i de la petita infància. Per això, malgrat que no us volem sobrecarregar, sí que us volem fer recordar on ens havíem quedat:

  • El nou conveni. La millor manera de canviar les nostres condicions és millorant el conveni que les regula. Necessitem treballar plegades per poder portar a les meses propostes de canvi amb fonaments perquè agafin força i aconseguir millores reals. Aviat convocarem assemblea i també us farem arribar un correu per organitzar el treball conjunt.
  • CGT – Catalunya 0-3. A finals del curs anterior, gràcies a la feina feta, ens vam poder reunir amb el Departament d’Educació i així parlar sobre els aspectes que tant ens ocupen i preocupen de les bressol i la petita infància. Enguany continuarem treballant i fent xarxa bressolera pel 0-3! Ens necessitem juntes i fortes per revertir les condicions que tant ens espremen, continuarem convocant trobades per preparar accions amb les companyes d’altres territoris.

A banda, i no menys important, compartim amb vosaltres les pròximes mobilitzacions convocades per la CGT i en les que us animem a participar, aviat compartirem cartells.

  • Vaga General per Palestina el 27 de setembre. https://cgt.org.es/27s-huelga-general-por-palestina/
    – Perquè estem fartes que els nostres impostos es destinin a la militarització, en lloc de la salut i l’educació!!
    – Perquè la fi del comerç d’armes entre Israel i l’Estat Espanyol!
    – Perquè no ens quedarem impassibles davant del genocidi i l’apartheid!!
    – Perquè no volem ser còmplices de l’assassinat de més de 40.000 persones.
  • Manifestació a Barcelona 28 de setembre #FixesaJA. Diem prou a l’abús de temporalitat, perquè hi ha encara moltes companyes que estan en abús de temporalitat i no s’ha donat una solució justa per a totes les persones afectades.

I ja per acabar, informem que Dignitat pel 0-3 ha convocat un berenar pel pròxim dilluns dia 9 a les 16 h a l’ateneu popular de Nou Barris. Que important, bonic i necessari seria que el col·lectiu iniciés aquest curs fent pinya.

Som-hi companyes!