Després de la VAGA GENERAL FEMINISTA del 8M d’enguany volem denunciar el feminisme de postal que practica el partit que està al capdavant del Departament d’Educació. ERC no perd pistonada per posar-se a primera fila d’una manifestació feminista, sobretot per sortir a les xarxes i mitjans amb missatges hipòcrites sobre igualtat de gènere. El feminisme es practica amb fets, no amb fotos i amb paraules. I els fets són que a dia d’avui, la Conselleria d’Educació promou lleis que afavoreixen la desigualtat laboral contra les dones i perpetuen les relacions patriarcals entre les persones del Departament.
A dia d’avui, tot i la proporció de treballadores en l’àmbit educatiu és molt superior a la de treballadores, observem que qui ocupa els càrrecs amb poder de decisió i comandament, (direcció i inspecció), són ocupats majoritàriament per homes. Des d’aquestes direccions, també de vegades ocupades per dones, amb l’aval del desplegament del “Decret de Plantilles”, es decideix a discreció qui pot formar part del claustre, causant moltes vegades l’exclusió de les dones embarassades o amb permís de maternitat, quedant totalment desprotegides ja que des d’inspecció es reforça la decisió de les direccions dels centres educatius.
La llista de polítiques que fomenten la desigualtat és llarga. ERC tampoc no ha volgut retornar el pagament de la compactació de la reducció per cura d’un menor de 6 anys; permís que sovint sol·liciten les mares per poder allargar la lactància i que abans de les retallades era remunerat. Celebrem que s’hagi allargat el permís de paternitat, però alhora també cal donar facilitats a les dones que volen allargar la baixa per poder donar el pit al seu nadó.
Actualment, un altre col·lectiu afectat per les polítiques d’ERC és el de les TEEIs (Tècniques Especialistes d’Educació Infantil) que després d’haver treballat fins a 15 anys pel Departament d’Educació i sense que cap govern els hagi ofert la possibilitat d’estabilitzar la seva situació laboral, es poden veure abocades a l’exclusió laboral per un procés d’oposicions totalment injust.
La hipocresia també s’estén al paper de Catalunya en Comú, que tenint la possibilitat de pressionar per aconseguir uns pressupostos més feministes i menystenir la proposta esmentada, ha fet totalment el contrari, donar-hi suport sense ni tan sols esmenar-ho.
Demanem als partits polítics que deixin de fer-se fotos a la manifestació per fer veure que són molt feministes i que facin la seva feina: legislar perquè aquestes situacions no es produeixin més.