Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues.
- Fem assemblees de centre i de zona per preparar propostes.
- Assemblea de treball, divendres 11 de gener
- Setmana de lluites al gener.
Cartell per convocar assemblea continuïtat al vostre centre
Formulari en línia comunicació resultat
Full de comunicació de resultats
Correu electrònic comunicació propostes continuïtat: revertimretallades@gmail.com
esquerda_vaga29n_c.pdfCGT Ensenyament hem decidit en assemblea convocar Vaga a l’Ensenyament Públic el pròxim 29 de novembre, junt amb els sindicats USTEC i Aspepc-sps. En aquesta data està previst que estiguin en procés de debat el nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l’anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més si repetim els encerts i esmenem els possibles errors d’aleshores.
comunicat_conjunt_vaga_29_de_novembre.pdfComunicat conjunt vaga 29 de novembre
QUÈ EXIGIM? PLATAFORMA REIVINDICATIVA
- Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
- Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
- Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20 i de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
- Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
- Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
- Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
- Recuperació de poder adquisitiu: Calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
- Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
- Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
- Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
- Retorn de la inversió de la Generalitat de Catalunya a les Escoles Bressol i Llars d’Infants.
PER QUÈ ÉS POSSIBLE GUANYAR?
La VAGA es l’eina més potent que tenim els i les treballadores per aconseguir les nostres reivindicacions, si es convoquen quan realment es pot incidir, tal i com vam fer CGT Ensenyament fa dos anys durant el debat de pressupostos. I creiem que aquest nou procés de debats, mobilització i vaga/ues té els ingredients que fan possible assolir les demandes que plantegem:
– Reivindicacions urgents i assumibles: Des de CGT Ensenyament estem convençudes que les reivindicacions acordades són assumibles en la seva totalitat si hi ha la voluntat política per fer-ho. Algunes de les reivindicacions no suposen cap despesa econòmica i ni assumint-les totes arribaríem ni a apropar-nos al 6% d’inversió en educació que estipula la pròpia LEC. Amb la supressió dels concerts a centres religiosos i que segreguen per sexe ja tindríem gran part dels diners que calen per totes les mesures que reivindiquem per als públics.
Alhora, les reivindicacions incloses són una priorització feta a partir de les necessitats més urgents detectades als centres i suposarien una millora molt necessària de l’atenció a l’alumnat i la qualitat educativa, de la malmesa democràcia als centres i de les nostres condicions laborals.
No oblidem que estem exigint allò que ens van prendre!
– Aprofitar el debat de pressupostos: Des de CGT Ensenyament creiem que la lluita serveix sempre i intentem generar mobilització de manera permanent. Però no podem obviar que hi ha moments clau que cal aprofitar i en els quals la pressió que exercim pot tenir un efecte més directe. En les properes setmanes s’obre un d’aquests moments. Està previst que properament el Govern de la Generalitat presenti nous pressupostos que tornaran a determinar els recursos econòmics que es destinin a l’ensenyament públic durant com a mínim un any. Al no tenir majoria per aprovar-los unilateralment, tornarà a necessitar el suport de grups parlamentaris que, a priori, poden ser més sensibles a les nostres demandes, la qual cosa genera un context favorable per aconseguir les nostres reivindicacions
– La data permet incidir en els pressupostos o donar continuïtat a les mobilitzacions: Sabem per experiència que el present context polític no és suficient en si mateix i que, per aconseguir les reivindicacions que plantegem, haurem d’exercir la pressió necessària. A diferència de fa dos anys, enguany sí hem aconseguit acordar amb la resta de sindicats convocants una data per anar a la vaga en la qual els pressupostos no estaran tancats i que ens permet tenir una incidència directa sobre els mateixos. Alhora, si les nostres reivindicacions no són incorporades als pressupostos després del 29N, tindrem un marge per donar continuïtat a les mobilitzacions i la vaga abans que no es tanquin.
– Treballar la vaga als centres: en el temps que queda fins a la data de la vaga els sindicats convocants redoblarem esforços per explicar la necessitat de fer-la al màxim de centres. Alhora, demanem a totes i a tots els docents que sigueu part activa de la seva difusió, que convoqueu assemblees als vostres centres per parlar-ne i que ens contacteu per poder participar-hi.
– Exigim les millores amb o sense pressupostos aprovats: Amb o sense aprovació de nous pressupostos es poden assumir les reivindicacions que fem. També si s’acabessin prorrogant és possible fer-ho incrementant les partides econòmiques que ja existeixen. Des de CGT Ensenyament no demanem que s’aprovin o no els pressupostos. Exigim que s’acceptin les nostres reivindicacions, sigui en pressupostos nous o prorrogats.
– Decidir la continuïtat en assemblees: Els sindicats convocants hem acordat que, en el cas que el Departament accepti alguna/es de les nostres reivindicacions abans de la VAGA, convocarem una assemblea de docents per tal de decidir si ratifiquem la convocatòria de VAGA o desconvoquem.
Si després del 29N no han estat acceptades les reivindicacions que fem, des de CGT Ensenyament creiem que caldria donar continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Però encara creiem més que aquesta continuïtat s’ha de decidir de la forma més àmplia possible i és per això que acatarem allò que es decideixi en les assemblees que, arribat el moment, es puguin convocar.
– Unitat sí, però per lluitar: Els sindicats CCOO i UGT han decidit pel moment no convocar aquesta vaga. Des de CGT Ensenyament hem cercat sempre el màxim d’unitat sindical i cridem a aquests sindicats a que s’uneixin a la convocatòria. El que no acceptarem mai és renunciar a lluitar en nom de la unitat i encara menys si, com en aquest cas, lluitant podem guanyar. D’altra banda, les vagues generals del 3 d’octubre i la vaga feminista del 8 de març demostren la força que podem tenir també sense CCOO i UGT i estem convençudes que molts i moltes companyes, incloses afiliades a aquests sindicats, sabran veure l’oportunitat que suposa anar a la vaga el proper 29N i així ho faran.
30 de novembre del 2018
CGT Ensenyament
Manifestacions. BARCELONA. 12h Plaça Universitat. LLEIDA. 18h Seu del Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida. TARRAGONA. 12h Plaça Imperial Tarraco. TORTOSA. 18h Plaça del Mercat.
(Ens trobaràs al bloc roig i negre).
BCN 16.30h Assemblea de treballadores de l’ensenyament públic. Facultat de Filologia de la UB. Aula 110. Pati de lletres, Edifici Històric (Gran Via de les Corts Catalanes 585. Metro Universitat).
Preavís
Serveis mínims
Octaveta manifestació + assemblea PDF (b/n)
Videos
—
—
—